22 May 2012

MTB maratonas Druskininkų etapas

2012 metų gegužės 20 dieną, Druskininkuose vyko pirmosios MTB varžybos šiemet. Buvo smagu sudalyvauti ir palenktyniauti miško trasa. Mėgėjų grupėje galima buvo važiuoti 1 arba 2 ratus, kur vienas ratas buvo apie 34 km. Didžioji dauguma mėgėjų važiuoja vieną ratą ir tikrai to pakanka, jei nėra tavo kasdieninė duona važiuoti dviračiui.
Oras buvo tikrai nuostabus - apie 23-26 laipsniai šilumos, todėl reikėjo pasirūpinti skysčiais, kad nepritrūktų trasoje.
Viso startavo apie 750 dviratininkų, tikrai daug kaip Lietuvos varžybomis, kiekvienais metais šis skaičius auga ir auga.
Nespėjau laiku į startą, todėl teko vėl eilinį kartą startuoti iš pačio galo ir irtis po truputį pirmyn.
Starto belaukiant:


Trasa buvo sunkoka, daug smėlio ruožų, o kai važiavau su hibridiniu dviračiu buvo daug galimybių kristi, tačiau pavyko išsilaikyti. Kai kurias įkalnes reikėjo įveikti bėgant, nes tiesiog įvažiuoti buvo neįmanoma.
Bėgam smėliu:



Rezultatu esu patenkintas - vienas ratas buvo įveiktas per 1:57:49 - ~34 km. (kažkur per vidurį visų važiavusių vieną ratą). Kitais metais bandysim gerinti.
GPS informacija:

17 May 2012

Druskininkų pusmaratonis 2012

Gegužė atėjo, Druskininkų pusmaratonis taip pat. Šiemet kažkokių tikslų nekėliau, tiesiog norėjosi sudalyvauti ir gerai praleisti laiką. Su šeimyna nusivežėm dar ir dviračius, su kuriais šeštadienį pasivažinėjom Druskininkų dviračių takais.
Trasa buvo truputį pakoreguota lyginant su pernai, todėl 100% rezultatų sulyginti nepavyks.
2011 metų rezultatas - 2:13:41
2012 metų rezultatas - 1:54:58

Skirtumas jaučiasi :)
Trasa:

Buvo karšta, vėjukas truputėlį vėsino, tačiau tikrai jautėsi sunkumas pačioje pradžioje. Įveikus pirmąjį ratą, pasidarė truputį lengviau ir jau antrą ratą pradėjau intensyvesniu tempu. Šį kartą persekiojimo varžybos sunkiai sekėsi, nes bėgikai pakankamai dideliais tarpais pasiskleidė po trasą, todėl ilgą laiko tarpa bėgau vienas. Tarpais pavykdavo pasivyti vieną, kitą ir pralenkti, kas suteikdavo dar daugiau motyvacijos stengtis. Paskutinę atkarpą (apie 1 km) pavyko spurtuoti ir aplenkti ne vieną dalyvį. Druskininku kalniukai, posūkiai nedavė progos gerinti Vilniaus pusmaratonio rezultato, tačiau to visai neimu į galvą. Bus dar progų pagerinti laikus, juk bėgu ne dėl laiko...
Nuotraukų šiemet nelabai turiu, nes pamiršom fotoaparatą namie. Čia kelios foto darytos organizatorių, tačiau sunku suprati kur aš, nes fokusas ne ten...


Pirmam plane, ne fokuse :)

Po finišo:

Čia galima pažiūrėti GPS pažymėtą trasą ir kaip joje sekėsi man :)



Ateities planai - pradedu ruoštis Berlino maratonui ir gal dar sudalyvausiu pusmaratonio bėgime aplink Elektrėnų marias birželio mėnesį.
Visi kiti ilgesni bėgimai yra planuojami savaitgaliais gamtoje, jei yra norinčiu jungtis ir bėgant praleisti savaitgalių rytus - nesikuklinkite, kartu bus linksmiau :)