22 Jun 2015

Kai darbas veda iš proto...[VIDEO]

Taip jau atsitiko, kad paskutiniu metu daug laiko praleidžiu Paryžiuje. Darbų intensyvumas pasiekė piką, patogių skrydžių Vilnius-Paryžius nebeliko, todėl  taupant laiką, pinigus ir nuovargį - teko pasilikti čia ir savaitgalį.
Savaitgaliui buvo kelios alternatyvos - padirbėti, dar kartą padirbėti, paskui gal trumpam pasiganyti kokiam nors muziejuje :) Nei viena iš šių alternatyvų manęs neguodė, norėjosi ką nors pamatyti, bet ne patalpose. Versalio rūmai ir parkas buvo pasirinkti kaip alternatyva Paryžiaus šurmuliui. Tačiau sėsti į traukinį ir aplankyti Versalį atrodė nuobodžiai, todėl pasirinkau alternatyvą - trail bėgimas iš Paryžiaus, La Defense rajono į Versalio rūmus, pakeliui apžiūrint pasitaikiusius parkus, miškus ir miestelius. Šis maršrutas buvo patrauklus dar ir tuo, kad norėjosi pamatyti dienos šviesoje ECO Trail de Paris trasos dalis, kurias prieš dvejus metus įveikiau vakaro tamsoje.
GPSIES.com puslapio pagalba susikūriau preliminarų maršrutą http://www.gpsies.com/map.do?fileId=bccigkuarcyeabcz , GPX konfigūraciją įsikėliau į Suunto laikrodį ir jau buvau pasiruošęs šeštadienio bėgimui. Tačiau kažkur viduje kirbėjo mintis, reikia žemėlapio, nes jei "numirs" laikrodis arba nepavyks orientuotis pagal GPX informacija, bus bėdų. Truputį paieškojus galimybių turėti off-line detalų žemėlapį telefone, radau labai gerą/nemokamą programėlę ("ViewRanger GPX"), kuri leidžia parsisiųsti tam tikrus žemėlapio fragmentus ir juos naudoti be GSM/3G ryšio.
Viską susidėjau, pasiėmiau vandens ir šeštadienį 10 valandą ryto pajudėjau link Versalio. Rytas buvo apsiniaukęs ir net truputėlį vėsus, tačiau vėjui išsklaidžius debesis prasidėjo tikrai švelniai šilta vasariška diena.
Mano vidinė intuicija manęs neapgavo, 16 km mane visiškai supainiojo turėtas GPX kelias ir aš tiesiog pasiklydau. Kelis kartus bandžiau rasti teisingą kryptį, tačiau kas 10 minučių sutinkamos tos pačios bobutės su šuniukais, man signalizavo - bėgi ratais :). Štai čia ir padėjo susiorientuoti "ViewRanger" programėlė, po kelių perliptų tvorų aš sugebėjau patekti į teisingą kelia, kuris jau paskui be problemų nuvedė per miškus į Versalio miestelį, o paskui ir į rūmus.  Kodėl pasiklydau? Greičiausiai todėl, kad būtent ši atkarpa buvo paimta iš varžybų maršruto, o varžybų metu spėju buvo atidaryti kažkurie iš tvoroje esančių vartų, kurių aš neradau arba juos prabėgau.
Toliau viskas klostėsi puikiai, tikslas buvo pasiektas be didesnių nesklandumu.
Vandens atsargas pavyko papildyti tik Versalyje maisto prekių parduotuvėje, tačiau trūkumo nejaučiau - 1 litro buvo pakankamai. Atgal į Paryžių parvažiavau traukiniu, nors minčių buvo ir kitokių, tačiau susilaikiau - po kelių savaičių laukia kalnai, reikia truputį pristabdyti arklius.


Jei nepavyksta pažiūrėti video, nuoroda yra čia: https://youtu.be/mKXLp8RxxVM