5 May 2015

Long Trail Barcelona (LTBCN) 2015 [VIDEO]

Šiemet pagrindinis mano tikslas yra įveikti CCC (101 km, su 6100 m sukilimo) rudenį prie Montblano kalno ir žengti į šias varžybas kiek įmanoma labiau pasiruošus, tiek fiziškai tiek psichologiškai. 
Su LTBCN varžybomis Barcelonoje prasidėjo mano varžybinės patirties kaupimas ir pirmosios šio sezono ultra distancijos varžybos. Visus 69 km su 2500 m sukilimo stengiausi įveikti be spaudimo sau, pagrindinis tikslas buvo finišuoti bei surinkti maksimaliai informacijos apie tai kaip man seksis maitintis, skysčius reguliuoti ir kaip klostysis sutarti su savo vidiniai motyvatoriais. 
Startas buvo numatytas 8:00 šeštadienio ryte Begues miestelyje, kuris nutolęs nuo Barcelonos apie 30 km. Atvykom su nuomotu automobiliu apie 7:00, bei starto vietoje gavęs organizatorių žadėtus "žiogelius", prisisegus dalyvio numerį, nėriau tiesiai į privalomą būtinų daiktų patikrinimo procedūrą. Ispanai/Katalonai, tiksliai net nežinau kaip vietinius vadinti, parką labai myli ir prižiūri, kuriame vyks varžybos, todėl jei atmintis neapgauna, už ne pagarbą gamtai - "Penalized with the disqualification". Patikrinimo metu ant visų geliukų ir kitų potencialių šiukšlių, buvo užrašomas dalyvio numeris su vandeniui atspariu markeriu. Mano manymu tikrai labai gera, drausminanti ir mažai kainuojanti priemonė, kuri padeda palaikyti švarą ir tvarką trasoje.  
Dalyviai jau pasiruošia LTBCN iššūkiams
Susikaupimas prieš startą
Trasa. 
69 km driekėsi nuostabioje "Natural del Garraf" parko  teritorijoje.
~30% keliai, iš kurių buvo 10% asphalts, likę 90% žvyras.
~70% "single track", iš kurių apie 20% palankus bėgimui, likę 80% techninis "trailas" - palaidi dideli/maži, aštrūs, su giliomis skylėmis akmenys, išdžiuvusios upių vagos ir t.t.
Lietuviški miškai su šaknimis pasirodė kaip asfaltuotas kelias prisiminimuose, bėgimo technikos tokioje trasoje trūkumas sukėlė tikrai didelį diskomfortą ir laiko praradimą. 

Aukščiausia trasos vieta
0-33 km viskas klostėsi puikiai, atbėgau per 4:06:00 visai neskubėdamas, jaučiausi tikrai neįtikėtinai gerai, oras buvo puikus - rūkas, vėjukas, labai viskas tiko po keistai šalto lietuviško pavasario. O nusileidimas prie jūros ir maitinimosi punktas tiesiai paplūdimyje nuteikė tikrai pakiliai.
Vietomis tokia intensyvi trasa buvo, kad akių atitraukti nebuvo kada...
33-46 km "lengvai" pakilo oro temperatūra, buvo įveiktos kelios labai techniškos atkarpos išdžiuvusių upių vagomis ir pritrinta pūslė ant dešinės kojos didžiojo piršto (greičiausiai dėl per mažai sutepto tarpupirščio - eilinė rytinė klaida) ir žiauriai stati įkalnė, prieš pat 46 km maitinimo punktą, maksimaliai pakėlė pasitenkinimo lygį šioje atkarpoje. 
Smilgos vietomis buvo aukštesnės už mane
Visi krūmai ir medžiai buvo žiauriai pikti - su spygliai, kiekvienas prisilietimas buvo jaučiamas
46-58 km buvo pati sunkiausia atkarpa per visą bėgimą. Temperatūra toliau kilo, nespėjau išgerti laiku padidinto "Salt Caps" kiekio ir sutriko prakaitavimas, pradėjo traukti raumenis ir tokios būsenos judėti greita technine trasa buvo neįmanoma (standartiškai gėriau po vieną kapsulę kas 30 minučių, tačiau staigiai pakitus oro sąlygomis tokio kiekio nepakako). Pratempiau mėšlungio traukiamus raumenis, išgėriau dvigubai daugiau "Salt Caps" ir eidamas sparčiu žingsniu laukiau, kada pasitaisys mano būsena ir susitvarkys prakaitavimas bei savijauta (nueita apie 5 km). Čia praradau tikrai daug laiko, nes tik pasiekus 58 km aš pradėjau jaustis žmogumi ir vėl bandžiau kabintis ir judėti greičiau nei "sraigė". 
Pušys, krūmai ir viskas pritaikyta Ispaniškam ūgiui

58-64 km, va šioje atkarpoje ieškojau kur galima kabintis galvoje, nes FUN jau seniai buvo likęs kažkur už nugaros. Aišku dominuojanti tema buvo šeima:
* Kaip čia sekasi dukrai su močiute leisti laiką Vilniuje, nes retai paliekam vieną, nors manau reikėtų dažniau suteikti laisvės džiaugsmo akimirkų su seneliams.
* Kaip žmonai sekasi Katare, nes paskutine sekunde gavo vizą ir pati šalis nelabai svetinga vienišai keliaujančiai europietei. 
* Bandžiau suvokti ką reikėtų pakeisti ar daryti kitaip, kad normalizuotusi santykiai su tėvu, nes dabar kažkas negerai. Manau kviesiu tėvą važiuoti su manim į CCC bėgimą vasaros pabaigoje, tikiuosi bus puiki kelionė ir gerai praleistas laikas.
* Apie dieduką, kuris išėjo į amžinus medžioklės plotus jau daugiau kaip prieš 4 metus, ir kiekvieną kartą apie tai pagalvojus iškyla klausimas - "Kodėl?", visą laiką užgroja emocijos ir akys prisipildo drėgmės... 
* Apie Dievą. Kada žmogui Jo reikia? Kada žmogus bando ieškoti ir kreiptis į Jį? Manau tuomet kai būna blogai, kai serga, nesiseka, skauda, paskutinė vilties kibirkštėlės akimirką ir t.t. arba mano atveju, kai smegeninė nepajėgia galvoti apie nieką kitai, kaip tik rūpintis primityviu noru išgyventi/išlikti, tuomet atsiranda kažkoks poreikis kabinti į kažką, kas protu nesunvokiama, bet labai reikalinga...

Artėjant prie 64 km vandens punkto pasivijau du ispanus bėgančius "vorele", kurie padėjo pajusti ritmą ir jį išlaikyti iki finišo linijos, čia ir supratau bėgimo grupėje jėgą, kai jėgų kaip ir nelieka, bet kolektyvinis nusiteikimas ir vienas kito palaikymas, suteikia papildomos motyvacijos.


Bendrai trasoje užtrukau 10:30:22, tačiau faktinio judėjimo buvo 9:22:00. Daugiau kaip valandą sugaišau - maitinimosi punktuose, temdamas mėšlungio traukiamas kojas ir t.t. Manau šį laiką laisvai buvo galima sutrumpinti iki 50%, kas būtų leidę sutilpti į 10 valandų. Tačiau ir dabartiniu rezultatu esu patenkintas ir panašu, kad esu užtikrintas "midpackeris", kas tikrai motyvuoja stengtis ir po truputį judėti aukštyn.

Maitinimasis ir skysčiai:
* Elektrolitai - "Salt Caps" + vanduo
* Geliukas #1 - "LIQUID ENERGY PLUS" 50% visų geliukų.
* Geliukas #2 - "LIQUID ENERGY LONG" likę 50% geliukų.
* Papildomos kolorijos - "ULTRA PRO" vienas įpakavimas.
* 1/2 obuolio kiekvienam maitinimo punkte.
* 0,75 litro Coca Cola per visa distancija, 0,5 litro 58 km maitinimosi punkte.
* 0,5 litro Aqua limonadas kažkoks, taip pat 58 km maitinimo punkte.
* Recovery - "PRE&AFTER RACE" vienas litras po finišo.


Visa statistika čia: http://www.movescount.com/moves/move60280675

Video čia:

Aukščiausia trasos vieta

Duoklė dievams