13 Sept 2011

Vilniaus maratonas 2011

Išlaikant tradicijas, sudalyvavau 1/2 maratono bėgime Vilniuje rugsėjo 11 dieną. Sekėsi puikiai, ruošiausi be įtampos prabėgti distanciją greičiau nei per 2 valandas ir rezultatas - 1:54:36. Aišku galėjo būti 2-4 minutėm geresnis, bet džiaugiuosi ir tuo.

Kaip minėjau ankščiau, dabar seka jau didesnis atstumas ir tikrai didesni iššūkiai. Nuo ateinančio trečiadienio pradedu treniruočių maratoną orientuota į pilną distanciją, kaip seksis ir ar žiema leis tai daryti pažiūrėsim. Kitais metai sezoną norėčiau pradėti - Romoje, Italija.
Dabar apie patį bėgimą. Oras buvo nuostabus, planas veikė, skysčių šį kartą nepritrūkau -gėriau sistemingai, todėl pavyko išvengti raumenų traukimo ir t.t. Aišku Vilniaus maratono trasa nėra pati greičiausia, bet buvo tikrai labai smagu prabėgti Vilniaus gatvėmis su tiek daug bėgikų.


Pagaliau Vilniaus maratonas virsta tikrai nemažu renginiu, tačiau iki Rygos maratono organizacijos ir aiškumo tikrai dar trūksta, bet pastangos tikrai sveikintinos.
Kaip man sekėsi trasoje gamina matyti čia:

Šiame bėgime pagerinau tikrai nemažai savo bėgimo laikų. Labai smagus įveikimo laikas yra 20 km per 1:47:15, jei tokiu tempu pavyktų bėgti visą distancija, gal tilpčiau į 4 valandas. To bandysim ir siekti kitais metais. Labai smagu buvo, kad bėgimas nebuvo labai banguotas ir jėgų sutaupiau iki pačio galo, netgi sakyčiau gal kiek truputį ir per daug :)


6 Sept 2011

Pasiruošimas Vilniaus 1/2 maratonui

Kažkaip sunku kažkokius lūkesčius ir tikslus apibūdinti, nes jų kaip ir nėra, nes bėgu ne dėl rezultato. Tačiau esu pasakęs kažkada sau, kai pradėsiu bėgti 1/2 maratono distanciją greičiau nei per 2 valandas, pradėsiu ruoštis dvigubai ilgesnei.
Vilniaus maratonas bus savotiškas testas, po kurio bus aišku kas ir kaip. Dabar truputį smulkiau apie pasiruošimą.
Pradėjau kryptingai judėti tik po Rygos 1/2 maratono, buvo aiškiai suformuluoti tikslai - tilpti į 2 valandas.
Nubėgti atstumai:
1. 2011 per gegužę - 130 km, tarp jų Druskininkų ir Rygos 1/2 maratonai. Vidutinis greitis - 06:50 min/km.
2. 2011 per birželį - 110 km. Vidutinis greitis - 06:25 min/km
3. 2011 per liepą - 120 km. Vidutinis greitis - 06:30 min/km
4. 2011 per rugpjūtį - 173 km. Vidutinis greitis - 06:00 min/km

Galima pastebėti, kuo didesnis atstumas nubėgamas per mėnesį, tuo vidutinis greitis kyla. Sunku ką nors spręsti iš šių vidutinių greičių, nes į juos patenka labai įvairaus pobūdžio treniruotės - sprintas, ilga distancija, atsistatomasis lengvas bėgimas ir t.t., bet nuteikia teigiamai.
Iki starto liko visai ne daug, aišku maloniau būtų sulaukti gero šilto oro, bet aš manau šiemet esu daug daugiau pasiruošęs šiam 1/2 maratonui nei kada nors ankščiau, pažiūrėsim ką turėsim po finišo :)

Jeigu viskas vyks sklandžiai ir teigiamas rezultatas bus pasiektas, bandysiu žiūrėti kur čia galima prabėgti pirmą savo gyvenime maratoną. Ar tai pavyks žiūrėsim pavasarį, nes šiemet laiko jau nebeliko - greitai žiema prasidės.