9 Jul 2008

Vilnelė irgi upė...

Labai nuostabų maršrutą sugalvojau bėgimui. Bėgam Vilniuje iš Mildos g. iki Belmonto ir paskui ten maudomės Vilnelėje. Tai Lordukas bėga ten su dideliu noru ir net kartais sustoja ir bando mane raginti, tipo varom greičiau, ten gi labai faina.

Atstumas kažkur apie 4.5 km, visa trasa yra mišku, todėl net ir karštą vakarą, mes šį atstumą visai lengvai įveikiam.

Atgal einam kitu keliu, todėl bendroj sumoj gaunasi 10 km. Bandysiu perteikti nuotaiką, kas buna kai Vilnelė būna pasiekta.

1. Tikrinam Vilnelės gylį...

2. Nešam pagalius...

3. Kartais pagaliukai nuo mūsų ir pabėga.4. Kas kam neaišku???

5. Mokam ir taip....

8 Jul 2008

Kaitų mokykla

Mes pradėjom lankyti jėgos aitvarų (kaitų) mokyklą. Jau 2 kartus buvom pajūryje ir bandėm įvaldyti šį šiuolaikinį sportą. Man jis labai patinka, tai lyg ir koks mišinys burlentės ir vandens slidžių. Kas yra kite surfing, galima pasiskaityti čia: http://en.wikipedia.org/wiki/Kite_surfing.

Dabar norėčiau papasakoti savo dviejų dienų įspūdžius. Tai nuostabiausias dalykas, kuo galima užsiimti karštą ir vėjuotą dieną Lietuvos pajūryje :) Kai įvaldysiu "kaitą" ir galesiu ji suvaldyti ir suprati vienas, be trenerio, tikrai pirksiu ir nesigailesiu išleistų tam pinigų ir laiko.

Iš pradžiu mokslai yra sunkoki, bet pradėjus suprasti kaito valdymo suptilumus, viskas juda į priekį. Labai puikus instruktoriai iš www.xpro.lt komandos. Manau jų pagalba jau ateinantį savaitgalį galesiu pajusti kaito suteikiamą laisvę virš vandens.

Pradžioje buvom supažindinti kas yra jėgos aitvaras, kaip jį prisipūsti, kaip prisirišti stropas, kas yra baras. Buvo išdėstyta plaukimo ir valdymo pagrindinės taisyklės.

1. Pučiam aitvarą:

2. Instrukcijos ir teorija:


3. Šypsena pripūtus aitvarą.


4. Taip vyksta kaito pakėlimas ant kranto.


O čia jau keletas kadrų iš kaitininkų gyvenimo, kažkodėl tikiu kad greitai papildysim jų gretas.


Žnau, kad mes ligoniai, bet nieko nepadarysi... laisvės norisi :)