9 Sept 2013

Apibėk Lietuvos Top 10 didžiausių ežerų kartu!

Idėja apibėgti TOP 10 didžiausių Lietuvos ežerų formavosi ilgai, kol nusprendžiau pradėti šį savo nuotykį jau š.m. rudenį.
Didžiausi Lietuvos ežerai:

EžerasPlotas, haGylis, m
Drūkšiai (Keisim i Asvėją)--
Dysnai2439,46,0
Dusia2334,231,7
Sartai1331,622,0
Luodis1320,016,5
Metelys1292,015,0
Platelių ežeras1209,646,6
Avilys1209,013,5
Rėkyvos ežeras1150,97,0
Alaušas1054,042,0
Drūkštus pakeičiau Asvėja, vien dėl didelio nenoro gilintis į Baltarusijos pasienio subtilumus :)
Planas turėtų būtų toks:
* Asvėja bus bandoma įveikti š.m. spalio 12 dieną 8 val. startuoju Dubingiuose.
* Dusia + Metelys bus bandoma įveikti š.m. lapkričio mėnesį, orus ir dieną bandysiu derinti lapkričio mėnesį.
* Toliau visi likę ežerai vienas po kito, eiliškumas gali keistis atsižvelgiant į mano užimtumą, orus bei varžybų kalendorių.
* Kulminacija turėtų būti kitais metais rudeniop apibėgtos Kauno marios - trasa prasidėtų vienoje Nemuno pusėje (Piliuonoje), baigtųsi kitoje pusėje (Anglininkai). 

Truputį techninių niuansų:
* Trasos  - kuo daugiau "TRAIL", t.y. kuo arčiau ežero, tačiau įveikiamais takeliais, keliukais ir keliais, bekelės (off-road) bandysiu vengti pagal galimybes.
* Prieš kiekvieną bėgimą bandysiu suformuoti GPS track failą, kurio pagalba bus galima likti trasoje su GPS įrenginio pagalba.
* Taip pat bus sudaromas įprastas žemėlapis, kad būtų galima orientuotis vietovėje netekus GPS įrenginio.
* Kiekvienas bėgantis kartu, turėtų pasirūpinti pats vandeniu, rūbais, maistu ir t.t. pagal poreikius. Tai bus "self support" stiliaus bėgimai. Viskas kas reikalinga turėtų būti nešamasi kuprinėje.
* Kiekvienas bėgimas turėtų prasidėti ir baigtis šviesiu paros metu, tačiau jei yra tikimybė nespėti, rekomenduojama pasiimti žibintą. 
* Telefonas būtinas, kad būtų galimybė išsikvieti pagalba jei jos prireiks.
* Informuoti artimuosius kur vyksta bėgimas, bei kiek laiko tai galėtų trukti. Palikus šia informaciją, nelaimės atveju lengviau paaiškinti kur randiesi.


Susitiksim prie ežerų :)

7 comments:

  1. Super idėja. Labai norisi pabandyti kažką daugiau nei maratono distancija.
    Turiu klausimą. Gal gali iš patirties pasakyti kiek maisto ir vandens pasiimti kartu su savim "self support" 55 km trail bėgimui? Ką tu imi sau tokiam atstumui įveikti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toki atstuma galima iveikti ir be maisto :) Viskas priklauso nuo intensyvumo - jei bus begana aerobiniam rezime, tuomet tikrai galima issisukti su standartiniu maistu - sumustinis ar kas nors lengvo, bet ne saldaus. Jei begimas butu intensyvesnis arba labai intensyvus - anaerobinis rezimas, tuomet sportiniai geliai ir t.t. Daug svarbiau gerti pakankamai ir ne tik vandeni - elektrolitai ir t.t. Mityba yra labai asmeniska kiekvienam, reikia rasti ko tokio kruvio metu organizmas reikalauja, kas veikia ir tuomet tai naudoti. Siulyciau nebijoti eksperimentuoti ir atrasti savo laimingo ir efektyvaus maisto formule. Aisku yra daug literaturos ta linkme, todel tikrai vertetu pasiskaitineti.

      Delete
  2. Tobula idėja! Jau kuris laikas mąstau šį bei tą panašaus. Būtų smagu sudalyvauti tokiame bėgime.

    ReplyDelete
  3. Turėtų būti smagu. Kai grįšiu į Lietuvą reiks pakartoti :) Sekmės

    ReplyDelete