24 Apr 2012

I-mas Vilniaus pusmaratonis

2012 metų balandžio 21 dieną, Vingio parke vyko pavasarinė bėgimo šventė. Susirinko apie tūkstantį bėgikų iš visos Lietuvos, gamta nepagailėjo gerų oro sąlygų - +18 laipsnių šilumos, pirmą kartą pajaučiau pavasarį :)
Šventė tikrai buvo organizuota labai sklandžiai, dėkui organizatoriams ir savanoriams kurie padėjo susiorientuoti trasoje, bei palaikė plojimais bėgikus - tai tikrai pakeldavo nuotaiką antroje trasos dalyje, kai reikėjo išlaikyti aukštą tempą.
Konkrečiai šiam atstumui (21,097 km.) nesiruošiau, nes buvo atsistatymo laikotarpis po Romos maratono, jautėsi mėšlungio pasekmės, raumenys pradėjo atsigauti ir normaliai dirbti tik po kokių 3 savaičių, dabar jau pradedu pasiekti prieš maratoną turėtą formą.
Bėgosi tikrai neblogai, širdies darbas buvo kiek per aukštas, tačiau kaip bebūtų keista jaučiausi tikrai gerai, todėl bėgau tuo tempu ką leido mano savijauta. Aukštas širdies darbas galėjo būti ir dėl tikrai šiltų oro sąlygų, organizmui reikia šiek tiek laiko adaptuotis prie pasikeitusių oro sąlygų.
Pirmoje dalyje pasijaučiau kaip "vėžlys", nes visi lenkė kaip vaiką... Tačiau po dviejų ratų viskas pasikeitė, super greiti bėgikai patapo labai lėti ir galima buvo juos lenkti vieną po kito. Antroje dalyje bėgti tokiu pačiu tempu kaip pirmoje pasidarė nuobodoka, todėl pradėjau žaidimą - prisivyk priešais bėgantį bėgiką ir aplenk. Taip žaidžiau iki pat finišo, kur prieš patį finišą net pavyko spurtuoti.
Trasa kuria mes bėgom:

 Rezultatas: 1:53:34, mano geriausias rezultatas buvo pagerintas lygiai 1 minute.
 Foto trasoje ir suvenyrinis medalis:


GPS informacija, čia galima pasižiūrėti kaip keitėsi bėgimo greitis kiekvienam kilometre:

No comments:

Post a Comment