13 Aug 2019

Diena #1


Šiandien ta diena, kuri prasideda lietui barbenant į langą ir jokios motyvacijos. Tačiau žadintuvas jau suveikė (6:00), miego kaip ir nėra, todėl tenka keltis ir bandyti judėti.
Šuo jau kelios dienos negaluoja, todėl sunkiai keliasi ir taip pat nerodo daug energijos ir entuziazmo eiti į lauką.  
Atlikęs visus rutininius rytinius darbus, prisisegu keturkoję draugę ir einame rytinio pasivaikščiojimo. Lauke situacija dar labiau nustebina, visiška nesąmonė – drėgmė didžiulė, ką tik nustojo lyti, dangumi slenka švininiai debesys, bet prakaitas jau žliaugia lyg būtų 25 laipsniai šilumos. Toks jausmas, kad energijos trukumas pas mane didelis, o noro ir laiko jai papildyti nelabai turiu. Tipendamas aplytu parko pakraščiu, vis bandau sudėlioti šiandien rytinės treniruotės planą ir sekasi sunkiai, vis kartojasi tie patys variantai, o jie jau nusibodo. Staiga prisiminiau iš vakaro matytą youtube video, kuris pasakoja kaip plaukti greitai, plaukiant lėtai. Keistai skamba, bet plaukime yra daug keistų dalykų. Daug nesvarstęs, susidėlioju galvoje planą ir jau daugiau pozityvo mintyse iš karto atsiranda.
Prieš pat išeinant iš namų sumasčiau pasiimti baltymų kokteiliuką, kurį suvartosiu po  treniruotės ir kelias kapsules BCAA. Besikuisdamas spintoje akies krašteliu pastebėjau vakar pirktus Mourten gėliukus, daug nesvarstęs čiupau vieną ir įsimečiau į džemperio kišenę. Niekada nevartojau Mourten gėliukų, o varžybos jau artėja, tad nusprendžiau patikrinti jų skonį, konsistenciją ir poveikį jau šiandien.
Vos spėjus įlipti į automobilį, lietus smogė pilnu pajėgumu ir gatvės pavirto lietaus upėmis, o  valytuvai vos spėjo valyti vandenį nuo stiklo.  Gėliuką praplėčiau dar važiuodamas automobilyje ir bandžiau suprasti ar bus patogu ji vartoti vandenyje. Išvada vienareikšmiška – gėliukas puikios konsistencijos, įpakavimas lengvai atsidaro ir niekas niekur nebėga, skonis puikus. Kadangi mano skrandis buvo visiškai tuščias, aš truputuką prisibijojau, bet pilvas nesiskundė ir pilnai pasileido jį virškinti. Jokių nusiskundimų ir tik pozityvūs atsiliepimai.
Miestas lietui lyjant buvo apytuštis ir į baseiną atvykau labai greitai, per 15 minučių. Kelias akimirkas palaukiau automobilių stovėjimo aikštelėje, kol lietus aprims ir nulenkęs galvą, kad neaplytų akinių, nubėgau link baseino įėjimo.
Šiuo metu, baseino lankymo kaina labai patraukli, tik 4 eurai, bet norinčių nėra labai daug.
Šiandien gaunu raktus pažymėtus 56 numeriuku ir sparčiu žingsniu nuskubu persirenginėti.
Patekės į baseiną susivokiu kad tuščių takelių nėra. Neturiu aš problemos dalintis taku, bet nesinori turėti žmogaus takelyje, kuris plaukia akivaizdžiai meditaciniu greičiu. Rinkausi, rinkausi ir pasirinkau 4 takelį, kuriame jau plaukė moteris ir visai neblogai, jei teisingai susidėliosiu poziciją takelyje, lenkimų skaičių bus sumažinti iki minimumo. Tokiu atveju nebus jokių nepatogumų nei man, nei jai.

Treniruotės planas gimęs rytinio pasivaikščiojimo su keturkoju metu buvo toks:
·      500 metrų – lėtai, lėtai, kad būtų maksimalus slydimas vandeniu ir nebūtų jokio skubėjimo.
·      500 metrų – toks pats lėtai, tik su plūduru tarp kojų, akcentas į rankas ir rotaciją.
·      500 metrų – su lopetomis ant rankų, čia jau dirbam ir bandom išgyventi.
·      500 metrų – su plūduru tarp kojų ir vėl akcentas į slydimą ir kūno padėtį.
·      200 metrų – 3:20 tempu, jau sunku, bet vyniojam.
·      200 metrų – 3:08 tempu, jau mirštam, bet išgyvenam.
·      Tarpuose po 2 minutes poilsis.
Sakyčiau visai smagiai padirbėjau, truputi „atsiplaukioju“ ir lendu tiesiai į suomišką pirtelę. Reikia pagulėti 10 minučių, kad rytoj vėl galėčiau normaliai pajudėti.
Ar Mortenas pridėjo jėgų – nežinau ir negaliu pasakyti, bet skrandis ji „sutaršė“ sėkmingai. Šiandien dienai testavimą baigiu ir daugiau gilinsiuosi po ketvirtadienio. O kas ketvirtadienį?  Ketvirtadieni plaukiu ilgąjį (6 km, atviras vanduo) plaukimą Trakuose, ten ir išaiškės ar Mortenas skrenda su manimi į Šveicariją.
Pakeliui į dauba automobilyje susileidžiu BCAA kapsulytes ir 0,5litro baltymų kokteiliuką, reikia gi kažkaip atsistatyti.

Po pietų laukia lengva jėgos ir tempimo treniruotė darbe esančioje salėje. Čia ilgiau kaip 30 minučių nedirbu, bet tokias pertraukėles stengiuosi turėti kiekvieną dieną. Tempimas labais svarbus elementas pasidarė mano rutinoje, nes plaukti norisi ilgai ir be traumų, todėl bandau gerinti mobilumą, kur jo reikia.
Šiandien salytės rėžimas toks:
·      3x7 prisitraukimai, rankos atsuktos į save, kad dirbtų daugiau bicepsai. Rankos pečių plotyje
·      3x7 prisitraukimai, rankos siaurai ir 90 laipsniu prieš save
·      3x10 atsispaudimai nuo lygiagrečių, akcentuojamas tricepsas  
·      Krūtinės raumens tempimas su guma
·      Tricepsų tempimas su guma
·      Gilus pritūpimas ir sėdmenų tempimas
·      Vidines šlaunies tempimas, sėdint lotoso pozoje prie sienos. Padedant 3 kg hanteliukus ant kiekvienos kojos
·      Nusilenkti prie suglaustų kojų – statinis tempimas

·      Blauzdų tempimas prie švediškos sienelės
Viskas maždaug sutelpa į 30-35 minutes, po jų vėl judu į susitikimus ir toliau dirbam sėdima darbą, bet su daug geresne nuotaika.
Iki rytojaus.  

No comments:

Post a Comment