23 Jan 2017

Nica, Pietų Prancūzija [VIDEO]

Aš jau ne vieną kartą pasakojau, apie savo pomėgį pabėgioti kelionių metu - tai padeda ištyrinėti mietą daug greičiau ir pamatyti daug daugiau nei einant pėstute arba važiuojant visuomeniniu transportu.
Dažnai girdžiu klausimą apie saugumą ir galiu drąsiai pasakyti, kad Europoje tikrai niekas nekreipia dėmesio į bėgantį žmogų ir tikrai daug mažiau tikėtina nukentėti nuo piktavalio. Aišku jei ir pavyksta įbėgti į kokį keistą susibūrimą, reikia žinoti vieną taisyklę - laiko piktavaliams tikrai būna labai mažai sugalvoti ką jie galėtų arba norėtų su jumis nuveikti, todėl nestojam ir judam toliau, o kas gali blogiausiai nutikti, tai išgirsti pavyjimui nesuprantama kalba kokį nors įžeidimą arba pagyrimą :)
Geriausias laikas aišku būna rytai, kai dar visi miega arba keliasi į darbus, bet man patinka ir vakarai. Tačiau tamsos metu geriau nepamiršti galvos žibinto ir popierinio žemėlapio, nes GPS laikrodis, telefonas gali numirti netikėtai ir jau paskui teks bandyti orientuotis be nieko, kartais net be kalbos :)
Ir dar vienas patarimas - turėti vietos kur apsistojote adresą ir foto/video įrenginį, kuris padės fiksuoti nuostabius vaizdus :)

O čia mano smagus prasibėgimas Nicoje, po lietingos nakties išaušo nuostabus, bet vėjuotas rytas š.m. lapkričio 21 d.:

No comments:

Post a Comment