20 Jun 2012

MTB maratonas Vilniaus etapas

2012 birželio 17 dieną vyko antras MTB dviračių maratono etapų Vilniuje.
Iš pačio ryto stipriai nulijo ir tikrai niekas nesitikėjo važiuoti šviečiant saulei. Tačiau oras tikrai nudžiugino prieš patį startą - neliko nei vieno debesėlio ir saulė darė savo darbą +26. Trasa dėl lietaus nepasidarė sunkesnė, didelę dalį smėlėtų atkarpų pakeitė šlapias smėlis, todėl tikrai buvo žymiai lengviau - ypač važiuojantiems cross tipo dviračiais, kurie turi siauresnės padangas nei mbt tipo dviračiais. 
Kaip visada pirmoje trasos dalyje buvo kamščiai, nes dalyvių buvo daug ~ 800, tačiau geros nuotaikos labai negadino. Laikas nuo laiko aplinkui rėkusių ir visais įmanomais/neįmanomais būdais bandžiusių aplenkti dviratininkų veiksmai kėlė juoką, nes kaip praktika rodo, po kelių ar keliolikos kilometrų, tekdavo tuos pačius "super" dviratininkus lenkti. 
Pačiam sekėsi sakyčiau tikrai neblogai, nors visada norisi geriau suvažiuoti. Pagrindinė klaida, startavau be akinių:) -  tikėjausi saulės visą laiką, tačiau antroje trasos dalyje pasirodžius debesims, teko kartais važiuoti nelabai ką matant - ištisas šešėlis, todėl jokių šaknų, duobių ir t.t. nesimato.
Jau po finišo, bandau kvapą atgauti, nes teko truputį palenktyniauti paskutiniuose metruose kiek intensyviau :)
Šioje foto matosi starto akimirka, galima susidaryti vaizdelį kiek dviratininkų buvo ir kodėl galėjo kamščiai susidaryti siauruose miško takeliuose:

Oficialus rezultatas - 27 km per 1:38:02.
GPS track:


1 comment:

  1. Wow, net 800 žmonių, tad mtb dviratis tikrai neturėjo kur prasilenkti. Draugas pasakojo, kad buvo pragaras, bet jeigu galėtų pasirinkti, ar kartoti - tą ir darytų.

    ReplyDelete