26 Sept 2024

Mano vasaros investicija: MilQuest 10 savaičių programa

 Šios vasaros pradžioje nusprendžiau išbandyti MilQuest 10 savaičių programą ir drąsiai galiu teigti, kad tai buvo geriausia investicija. Tai unikali fizinio pasirengimo programa, kurią sėkmingai baigus, gaunamas antsiuvas – ženklas, patvirtinantis dalyvio nuoseklumą ir pasiekimus. Programoje yra trys lygiai – mėlyna, žalia ir raudona. Nežinodamas, ko tikėtis, pasirinkau vidutinį – žalią lygį – ir tikrai nesuklydau.


Visos 10 savaičių reikalavo intensyvaus darbo su kuprine, kurios svoris nuolat buvo 15 kg. Šis elementas padėjo sustiprinti mano ištvermę bei kūno jėgą, o pratimų įvairovė privertė peržengti savo ribas. Tai buvo ne tik treniruotė, bet ir sukarinto pasirengimo sistema.


Įdomiausi pratimai:

1. Bėgimas (intervalinis ir ilgos distancijos): Intervalinis bėgimas (sprintai 100-200 metrų su poilsio tarpais) buvo viena didžiausių iššūkių, bet puikiai lavino širdies ir kraujagyslių sistemą, o ilgesni 5-10 km bėgimai prisidėjo prie ištvermės stiprinimo.

2. Kopimas virve: Puikiai sustiprino rankų, pečių ir nugaros raumenis. Šis pratimas tikrai buvo naudingas ruošiantis įveikti įvairias kliūtis.

3. Šuoliai į dėžę (box jumps): Tai vienas iš mano mėgstamiausių pratimų, skirtas kojų raumenims ir sprogstamajai jėgai lavinti.

4. Trauka iš žemės (deadlifts): Šis pratimas stiprino ne tik kojas ir nugarą, bet ir visą kūną, padedant pasiruošti sunkių krovinių nešimui.

5. Atsispaudimai (push-ups): Be šio klasikinio pratimo neįmanoma įsivaizduoti sukarinto pasirengimo – tai ideali treniruotė viršutinei kūno daliai.

6. „Farmer's Walk“ (svorių nešimas): Sunkūs svoriai, kuriuos nešiau per nustatytą atstumą, buvo tikras jėgos ir ištvermės testas.

7. Pritūpimai su svoriu (barbell squats): Kiekviena sesija stiprino mano kojų raumenis ir suteikė papildomos jėgos, kurios reikia ilgiems žygiams ar sunkioms misijoms.

8. Lenta (plank): Šis pratimas, nors ir statinis, stipriai treniravo mano pilvo ir nugaros raumenis.

9. Burpees: Vienas iš intensyviausių pratimų, kuris gerino mano širdies darbą ir fizinį pajėgumą.

10. Šliaužimas (bear crawl / army crawl): Šis pratimas ne tik imitavo realias kovines situacijas, bet ir lavino viso kūno koordinaciją bei ištvermę.


Rudens iššūkis – raudonas lygis


Apibendrinant, MilQuest programa buvo ne tik fizinio pasiruošimo iššūkis, bet ir asmeninis tobulėjimas. Nors šią vasarą išbandžiau žalią lygį, rudenį esu pasiruošęs kilti į aukštesnį – raudoną lygį, kuris bus orientuotas į sprogstamąją jėgą. Laukia dar didesni iššūkiai ir pasiekimai!