19 Oct 2016

3-ti metai su Audible.com arba knygos perklausytos per 2016 metus...

Štai jau treti metai, kai aš draugauju su Audible.com teikiamomis paslaugomis ir tikrai esu patenkintas. Šiemet vėl čia dėsiu perklausytų knygų sąrašiuką ir suradus laiko parašysiu trumpus savo įspūdžius, rekomendacijas, nusivylimus.

1.
Bowerman and the Men of Oregon: The Story of Oregon's Legendary Coach and Nike's Cofounder - Kenny Moore <*****> (R)
Jeigu patinka biografinės istorijos, jei esi neabėjingas/a bėgimo istorijai ir aišku nori sužinoti daugiau apie Nike pirmus žinksnius, tikrai rekomenduočiau pasiklausyti. Labai įdomu buvo sužinoti, kaip atletai buvo įtraukiami į bėgimo batų kūrimą, su kokiais sunkumais turėjo kovoti ir kaip gimė pirmi startukai (bėgimo bateliai su spygliais). Be abejo šioje knygoje daug vietos yra skirta legendinei Steve Prefontaine istorijai ir tragiškai ankstyvai jos baigčiai.

2. 
The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business - Charles Duhigg <*****> (R)
Ar žinai kas yra įprotis, kaip jis formuojasi ir ka reikia daryti, norint įpročius keisti? Nei ne arba nori sužinoti daugiau, ši knyga būtent tau. Aš turiu daug nepageidaujamu įpročių, kurie mane lydi kiekvieną dieną ir aš tiesiog niekaip negaliu jų atsikratyti arba pakeisti. Dabar turiu žinių kaip dirbti su savim ir keisti savo blogus įpročius arba sukurti naujus :)

3. 
Running for My Life: One Lost Boy's Journey from the Killing Fields of Sudan to the Olympic Games - Lopez Lomong <*****> (R)
Iki šiol klausiau nemažai biografinių knygų iš kurių kelios buvo apie Afriką, pilietinį karą, vaikus karius ir t.t. Tačiau nei viena istorija nekabino taip, kaip kabino ši. Kai klausiau šios biografijos, akyse pastoviai tvenkėsi ašaros, bei kai kuriuos skyrius norėjosi klausytis po kelis kartus, tai tikrai neeilinė istorija. Aš tikiu, kad tokių ir panašių istorijų yra daug ir čia nieko įpatingo, bet ši istorija kitokia - tai tikrai labai neseni vykusi ir su labai dideliu pozityvumu - kai berniukas 6 metų buvo pagroptas sukilelių, 10 metų pragyveno pabėgelių stovykloje ir kai dar po 6 metų jau nešė Amerikos vėlevą olimpinėse žaidynėse, tai tikra sėkmes istorija. Čia trumpas video, kuris pristato kas yra Lopez Lomong:


4. 
Primal Endurance: Escape Chronic Cardio and Carbohydrate Dependency, and Become a Fat-Burning Beast! - Mark Sisson, Brad Kearns <*****> (R) 
Jei tu nori:
* Būti greitesnis
* Atsikratyti nereikalingo kūno svorio
* Sumažinti arba atsikratyti streso
* Sumažinti traumų tikimybę
* Treniruotis intuityviai ir suprasti kas vyksta su tavo kūnu per ir po treniruočių
* Treniruotės teiktų džiugsmą
Tuomet ši knyga tikrai tau :) rekomenduoju visus 100%.
Jei nenori leisti savo sunkiai sutaupytų/uždirbtų pinigėlių, siūlyčiau pradėti nuo šio Podcast'o, ten autorius aptaria beveik viską, kas yra parašyta knygoje.
iTunes - https://itunes.apple.com/us/podcast/the-primal-endurance-podcast/id996260187?mt=2

5.

#AskGaryVee: One Entrepreneur's Take on Leadership, Social Media, and Self-Awareness -  Gary Vaynerchuk <*****> (R)

6. 
The Phoenix Project: A Novel About IT, DevOps, and Helping Your Business Win - Gene Kim, Kevin Behr, George Spafford <*****> (R) - jei kada gyvenime esi susidūręs su "Enterprise" ir žinai kaip ten viskas vyksta arba nori sužinoti, tai ši novelė yra nereali ir tikrai siūlau visus 100% ją skaityti.

7.
Michael Jordan: The Life -  Roland Lazenby <*****> (R) Prieš šią knygą, apie Jordaną žinojau tik tai kas buvo transliuojama žiniasklaidoje ir visada jis buvo tarsi krepšinio etalonas. Niekada nebuvo jokių ypatingų kalbų apie asmeninį gyvenimą ir t.t. tačiau perklausius šią autobiografija, likau stipriai nustebintas ir kai kuriose vietose stipriai sukrėstas. Tačiau kaip pagalvoji, kokį visuomenės spaudimą turėjo išgyventi jis aktyvaus sporto metu, turbūt galima sakyti, kad kitokios biografijos ir buvo sunku tikėtis. Žodžiu trumpai tariant, jei tu nors kiek dievinai šį krepšininką, paskaityk jo istoriją :)

8.

How Bad Do You Want It?: Mastering the Pshchology of Mind over Muscle - Matt Fitzgerald <****>

9.
Tom Clancy Commander-in-Chief: A Jack Ryan Novel - Mark Greaney <*****> (R) Kai skaitai tokius dalykus kaip Rusija užpuola Lietuvą, kaip susprogdina dujų terminalą, kaip "žali/juodi" žmogeliukai apšaudo tranzitinį traukinį ir t.t. Tuo pačiu metu atsidarai naujienų portalus ir perskaitai kaip Rusija gabena "Iskander"raketas į Kaliningrado sritį ir nori, nenori perklausyta istorija pradeda vis labiau įtraukti. Žodžiu jei nors kiek įdomu, kas būtų jeigu būtų ir su realiomis priešistorėmis, tai siūlau pasižiūrėti šį kūrinį, kaip lietuviams ir šio regiono gyventojams turėtų be galo būti įdomus. Man atrodo yra ir lietuviškas vertimas Lietuvos knygynuose.

10. 
Born for This: How to Find the Work You Were Meant to Do - Chris Guillebeau <*****>

11. 
Running Man: A Memoir - Charlie Engle <*****> (R) jei manai kad tau nesiseka, jei tave kažkas apgavo ir tau dėl to liūdna, jei nori imtis kokio nors iššūkio ir jis tave gąsdina, paskaityk kokį gyvenimą turėjo Charlie Engle ir kaip jis per jį keliavo. Protu sunkiai suvokiama gyvenimo istorija, tikrai netik apie bėgimą, ši veikla tik dalis šios istorijos. Aš su pasimėgavimu suklausiau šią autobiografiją ir todėl rekomenduoju ir tau.

12. 

The Champion's Mind: How Great Athletes Think, Train, and Thrive - Jim Afremow <*****> (R)

13. 

The Road to Sparta: Reliving the Ancient Battle and Epic Run That Inspired the World's Greatest Footrace - Dean Karnazes <*****> (R) 

14. 

 Run the World: My 3,500-Mile Journey Through Running Cultures Around the Globe - Becky Wade <***>

15. 

The Promise of a Pencil: How an Ordinary Person Can Create Extraordinary Change - Adam Braun <*****> (R) Life changing book, if you have time totally recommended to grab this book and read couple times :)




No comments:

Post a Comment