17 Feb 2015

Kalnų parkas bėga ...[VIDEO]

Kiekvienas metų laikas yra savotiškai patrauklus. Tačiau man labiausiai patinka, kai žiema būna žiema, bei vasara būna vasara. Tačiau paskutiniu metu mūsų tokiais malonumais gamta nedžiugina. Pastoviai kažkas ne taip, kaip mes viltingai tikimės - tai lyja vidurį gruodžio, tai atšyla / atšąla per kelias valandas. Žodžiu visiška nesąmonė, prognozuoti arba prisitaikyti nėra lengva.
Taigi kaip ir kiekvienai metai gimtadieninis bėgimas turėjo įvykti, tačiau koks galėtų būti nebuvo aišku iki paskutinės akimirkos. Norėjosi kažko ypatingo ir kartu paprasto, kiek tam galiu skirti laiko, taip pat buvo klausimas, todėl pasirinkau "Kalnų parką", kuris visai prie namų ir jeigu  bus reikalas greitai parsirasti namo. Aišku sukilimo metrų rinkimas viliojo kaip niekada, nes miškas jau seniai ledinis ir juk tai gimtadieninis bėgimas, reikia gi lengvo iššūkiuko, bei aišku nepersistengti ir palikti laiko pamąstymams apie tai kas buvo ir tai kas bus. Mintys, planai ir t.t. kaip ir viskas aišku, o kas tie sukilimo metrai? Taip, taip rinkti sukilimo metrus yra vienas iš mėgstamiausiu trail bėgikų užsiėmimų, mes skaičiuojam vertikalius metrus bėgant į kalną ir nuo jo, o nubėgtas atstumas, dažnai tampa antraeiliu dalyku.
Per kelias valandas  Kalnų parke, žiemos veidas pasikeitė nuo švelnios iki rūsčios ir taip ne vieną kartą, tačiau aš neskubėdamas ir pasimėgaudamas audio knyga, nepastebėjau kaip susirinkęs ~ 1000 m vertikalaus sukilimo pasukau namų link.
Kitą dieną pagaliau nusibeldžiau į Liepkalnį su šeimyną, kur tikrai buvau smagiai nustebintas paslaugos kokybe. Aišku gaila, kad ne kiekvieną savaitgalį pavyksta aplankyti ir pasimėgauti Vilniaus kalniukais, bet tikrai yra kuo galima džiaugtis Vilniuje.
Kalnų parkas bėga kartu: