11 Sept 2014

Atrask tai, kas visai šalia.... [VIDEO]

Teko keletą savaičių padirbėti Milton Keynes, Anglija, todėl kai tik pasitaikė laisvesnis vakaras nusprendžiau truputėli pasižvalgyti po apylinkes ir pažiūrėti kur čia galima pabėgioti ir ką gero pamatyti. O pasirodo visai įdomių dalykų būna paslėpta visai šalia, tik reikia apsidairyti ir nebijoti žengti vieną, kitą žingsnį į priekį.
 Grand Union Canal - pasirodo Anglijoje yra kanalas, kuris driekiasi nuo Birminghem'o apie 220 km link Londono, jame anglai vis dar plaukioja baržiniais laivais, juose gyvena ir jaučiasi laisvi. Tikrai buvo nuostabu stebėti laivus nuo sutrešusiu, avarinės būklės iki nerealiai gražių, tiesiog namų ant vandens. Jie ten žvejoja tiesiai per laivo langa, nuo jo denio ir gaminasi valgyti virtuvėje laive arba ant laužo krantinėje. Ta bendruomenė man priminė kažkuo Christiania, Kopenhagoje, nors tokios laisvės jie čia tikrai neturi:) .
 Pasidomėjus plačiau, pasirodo net Ultra bėgimas yra palei šį kanalą, kuris greičiausiai nėra labai populiarus, visgi 145 mylios yra netrumpas keliukas :)
 Kaip man sekėsi ir ką aš ten pamačiau galima pažiūrėti čia:


8 Sept 2014

Bėgimas aplink Avėjos ežerą - 2014

Asvėja - kažkas magiško ir nuostabaus Lietuvos ežerų padangėje. Ežeras, kuris nominuotas ilgiausiu ir turbūt gražiausiu Lietuvoje, šiemet pirmą kartą priėmė "trail bėgimo" entuziastus. 
Organizatoriai nuveikė nuostabų darbą, parengė trijų distancijų trasas (10, 33, 55 kilometrų), aiškiai jas sužymėjo ir leido džiaugtis nerealiais vaizdais, bėgant aplinkui ilgiausią Lietuvos ežerą.
33 km distanciją leido patirti visus malonumus ir truputį pakovoti su savimi. Nenorėjau persistengti ir rinktis ilgosios trasos, vien dėl artėjančio Vilniaus maratono ir sumažėjusių treniruočių skaičiaus, kuris sutrumpėjo dėl neprognozuojamo darbo grafiko ir kelionių. 
Kai nekeli labai aukštų reikalavimų rezultatui, neblogai pažįsti trasą ir stengiesi kuo daugiau būti ir pagauti būseną - "being in the Flow", viskas nusidažo visai kitomis spalvomis ir nuotaikomis. Nei vienas kalniukas nebūna persunkus, atstumas per ilgas, finišas per toli ir niekas (balsas galvoje) nekalba nesąmonių. Tiesiog bandai sugerti visas teigiamas emocijas, būti čia ir dabar, galvoti apie nuostabiausius dalykus žemėje - laimę, meilę, šeimą... Vieną kartą atidarius tas duris ir per jas žengus į vidų, daugiau jų užverti ar pamesti raktą nesigaus, tu tiesiog vis bandai žengti ten ir praradęs laiko nuovoką, būti ir atrasti vis naujus pojūčius, emocinę pusiausvyrą ir pilnatvės jausmą.
Pernai pirmą kartą aplink Asvėją bėgau bandydamas prisiliesti prie istorinių šio ežero ištakų ir bėgimo metu klausyta audio knyga E. Malukas "Karalienė Barbora", tai tik padėjo labiau išjausti, tačiau tikrai nesitikėjau po metų skrieti tomis pačiomis vietovėmis su didžiuliu "trail bėgimo" mylėtojų būrių ir džiaugtis nuostabia bėgimo švente, bei užplūdusiais naujais pojūčiais.
Labai tikiuosi šis bėgimas taps Lietuvos trail bėgimo entuziastų vasaros sezono uždarymo renginiu ir leis kiekvienos vasaros pabaigoje prisiliesti prie šio nuostabaus gamtos lopinėlio.