9 Apr 2013

2013 metų startai ir rezultatai


2013 metų startai ir jų rezultatai:

Bėgimas:

* 4:07:21 - 42,195 km, Marathon de Paris
* 2:42:22 - 27 km, BWR Trail run #1 Vilnius
* 3:49:59 - 37,7 km, BWR Trail run #2 Druskininkai
* 1:51:29 - 21,097 km, Trakų 1/2 maratonas
* 1:48:10 - 21,097 km, Vilniaus DnB 1/2 maratonas
* 6:52:29 - 47 km, 1968 D+, Cortina Trail race
* 6:16:57 - 51 km, 700 D+, Vilnius Trail Run
* 4:21:43 - 42,195 km, Vilniaus Danske bank maratonas
* 4:30:00 - 35 km, 410D+, Around Asveja

Dviračiai:
* 1:50:30 - 33,6 km, Druskininkų MTB pirmas etapas (7 minutėmis geriau nei pernai, nors 3 minutėmis daugiau stovėjau prie Nemuno skardžio, tikrai smagiai pavyko pravažiuoti)
* 2:00:00 - 34 km, Ignalinos MTB ketvirtas etapas (Sumuštas kulnas, nutarkuotas kelis, sumušti šonkauliai ir krūtines lasta, sumuštas petys, stipriai sumušta plaštaka bei riešas - vieno kritimo kaina. Nukirto mane iš nugaros 3 km, teko patikrinti šalmo tvirtumą bei žvirkelio minkštumą)

Oficialūs rezultatai "Ultra Marathon statistic": http://statistik.d-u-v.org/getresultperson.php?runner=434579


2012 metai
2011 metai
2010 metai

37-tas Paryžiaus maratonas

Šį kartą ilgai negaišiu ir kol dar šilti prisiminimai, viską bandysiu sudėti į šį įrašą.
Pradžioje truputėli pasižiūrėkim kaip sekėsi ruoštis šiam bėgimui:
Buvo sudaryta 24 savaičių treniruočių programa ir norėjosi šį kartą kuo tiksliau ir geriau ją įvykdyti. Žiema šiemet Lietuvoje nebuvo labai palanki ilgo nuotolio bėgikams, bet jau gyvenam ten kur gyvenam, todėl negalima teisintis dėl blogo oro.
Periodas nr.1, 1 savaitė iškrito iš treniruočių grafiko dėl ligos - gerklė, sloga ir t.t. žodžiu buvo nieko gero, tuo labiau sergant peršalimo ligomis po pernykštės patirties nusprendžiau užteks. Išsigydžiau ir pradėjau toliau sekti treniruočių grafiku.
Periodas nr. 2, 1-2 savaitės labai prasto, šalto su daug sniego oro, bei vėl sloga ir kosulys. Buvo pasirinktas pilnas išgijimas, kad sloga netaptų chroniška ir nenusitęstų iki pavasario, kuris taip ir neatėjo :)
Tempo treniruotės visiškai iškrito, vietoje jų buvo tiesiog sukami kilometrai, nes turint tiek sniego ir tokius orus, nebuvo sąlygų, taip pat nesinorėjo patirti traumos slidžioje bėgimo trasoje.
Treniruočių programa buvo įvykdyta 78%. Turbūt pirmą kartą taip netoli galutinio 100% tikslo.
Savaitę prieš išvykimą į Paryžių šeimyna apsirgo ir mano važiavimas buvo pakibęs ant plauko, labai pasisekė man, nes šiam virusui turbūt buvau atsparus, ko nepasakyčiau apie žmoną ir dukrą, bei auklę. Kaip be būtų gaila, palaikymo komanda sumažėjo perpus.
2013 balandžio 3 dieną mes išvykom į Paryžių. Sinoptikai nieko gero nežadėjo, teko pasiimti ir žieminę bėgimo aprangą. Nežiūrint į tai, pavasaris į Paryžių atėjo likus 15 km iki finišo, o starto vietoje buvo saulėta bet tik +2 laipsniai šilumos. Pirmą kartą mačiau tiek daug drebančių bėgimo išsiilgusių žmonių vienoje vietoje.




Pakliūti į starto vietą taip pat nebuvo labai paprasta, nes šį kartą Paryžiaus maratono organizatoriai leido registruotis rekordiniam dalyvių skaičiui 50.000, aišku startavo mažiau - 40108, finišavo dar mažiau - 38690.


Bėgti šiam maratone buvau nusprendęs su kuprine, kurią žadu naudoti vasarą kalnuose. Reikėjo išbandyti kaip ji funkcionuoja - viskas veikė kuo puikiausiai (gėrimo ir maitinimosi strategija pasiteisino). Labai džiaugiausi apsirengęs šiltai, su ilgom rankovėm džemperiu ir liemene nuo vėjo. Džemperį nusivilkau ir susidėjau į kuprinę tik 20 km, o liemenę naudojau visą laiką apsisaugoti nuo šalto "pavasarinio" vėjo.
Bėgimo batus naudojau Brooks Green Silence - pasiteisino 100% (jokių mėlynų pirštų/nagų, nuospaudų, jokio skausmo kelio sąnaryje, pėdose ir t.t.)

30 km patyriau staigų ir netikėtą kairės kojos dvigalvio šlaunies raumens mėšlungį (Biceps femoris). Teko sustoti 2-3 minutėm ir susitvarkyti su netikėtu nemaloniu jausmu. Turbūt iš šono atrodžiau kaip pakirstas kulkos, nes susilaukiau užuojautos ir palaikymo, kas motyvavo dar greičiau atsistatyti. Aišku po tokio šoko, negalėjau bėgti 5:15 tempu, bet patiko, kad sugebėjau susitvarkyti su skausmu ir tai buvo pirmas maratonas, kurį bėgau nuo pradžios iki galo. Sustojęs buvau tik 20 km nusirengti ir papildyti vandens atsargas, 30-tajame km teko, kaip jau minėjau, šalinti mėšlungio padarinius. Daugiau sustojimu nebuvo.
Labiausiai patiko:
* Bėgikų kultūra - nebuvo jokių susistumdymų, konfliktų ir t.t. visi labai draugiški. Ko labiausiai trūko Berlyne.
* Palaikymo grupės. Didelį įspūdį padarė gaisrininkų brigados su gaisrinėmis mašinomis, garbės sargybos atiduodama pagarba bėgikams 12-jame km prie rūmų, būrelis žmonių siūliusių visiems dalyviams atsigerti šampano, bei aišku nuostabūs konditeriai dalinę meduolius visiems bėgikams 38 kilometre.
* Finišo erdvė. Finišavusių marškinėliai buvo išduodami tik kirtus finišo liniją kartu su atminimo medaliu, ko nebuvo Berlyne. Ten finišavusio marškinėlius, atminimo medalius galėjai nusipirkti net nebėgęs maratono.
Labiausiai nepatiko:
* Šaltas oras, bet ką padarysi kai pavasaris vėluoja visoje Europoje.
Jau po finišo:







Paryžiaus maratoną tikrai rekomenduočiau, man jis šiai dienai yra geriausias.

Truputi statistikos:
* Trasa buvo įveikta per 4:07:21 (pasiektas geriausias rezultatas, pagerintas Berlyno laikas 4 minutėmis)
Čia galima pamatyti GPS informaciją kaip man sekėsi. 

Dar kelios foto, bet jau ne apie bėgimą: