14 Jun 2011

Vilnius Challenge - 2011

Vilnius Challenge 2011 - Miesto multi-sporto 'Adventure Racing' varžybos:
Dviejų žmonių komanda - 4 sporto šakos, mėgėjų trasa - ~ 35 km.
Sporto šakos - kalnų dviračiai, irklavimas, alpinizmas, orientavimasis.

Startavom 12.00 val. pačioje Vilniaus širdyje, prie Mindaugo tilto per Nerį. Diena buvo labai šilta, bet nuotaika buvo puiki ir noras išbandyti save tokiam renginyje buvo didelis. Viskas prasidėjo nuo bėgimo ir orientavimosi Kalnų parke ir Užupyje, dėja jau po pirmo punkto padarėm esminę klaidą ir pralošėm jau pirmoje varžybų atkarpoje apie 20 minučių. Tačiau svarbiausia dalyvauti ir labai nepergyvenom, galvojom kad atsigriebsim su dviračių, bet traversavimo kliūtis viską sugadino, eilėje prastovėjom prie rungties apie 1.5 valandos, mūsų laikui kaip ir įtakos nedarė, nes laikas buvo stabdomas, tačiau taip ir nepavyko tilpti į bendra varžybų laiką 6.00 valandas.

Čia galima pamatyti mūsų klaidžiojimus Vilniaus gatvėmis:




Starto koridoriuje gavom popierinius žemėlapius, kaip jie atrodo galima pamatyti, pasinagrinėti čia:


Reziumė - renginys būtų buvęs geras, jei nebūtų kai kurie organizaciniai nesklandumai sugadinę sportinio varžybų principo.
Mūsų komanda surinko 38 punktus iš 44, laikas 4:45:21, bet netilpom i bendrą varžybų laiką - 6:00:00 ir kai kurių rungčių tiesiog negalėjom atlikti. Tokį pasirodymą vertinčiau tikrai neblogai.
Kelios foto iš trasos:

Čia video, kuris padės suprati kas tai per varžybos, dėja dauguma nufilmuotų vaizdų yra iš profesionalų trasos, kuri buvo tikrai sunkesnė ir du kartus ilgesnė:


Vilnius Challenge 2011 from Marius Galaburda on Vimeo.