27 May 2011

Nordea Riga Marathons

Pagaliau pavyko atvykti į Rygą ir prabėgti 1/2 maratono distancijos. 2 kartus prieš tai šis malonumas buvo sutrukdytas, tačiau jei kas nežino mano noras prabėgti Rygos 1/2 maratono distanciją, mane paskatino pradėti bėgioti 2008 metais. Tai štai net 4 metų man prireikė, kad pagaliau atvykčiau čia.
Savijauta 1 para prieš starta buvo nekokia, nes buvau užsikrėtęs kažkokiu virusu, kuris paleidžia vidurius ir t.t. Tai šeštadienį visiškai nevalgiau, geriau tik vandeni ir vaistus nuo viduriavimo. Pirma karta užkandau jau Rygoje 23 valanda viešbučio kavinėje - makaronai. Skrandis atlaikė, tačiau psichologiškai jaučiausi silpnai, nes pilvas veikė sunkiai, o energijos tikrai nebuvo daug.
Bet kaip sako, rytas už vakarą išmintingesnis, taip nutiko ir man. Užmigus 00:00, keliausi 6:00 ir nustebau, kad jaučiuosi puikiai bei kupinas geros energijos ir noro kažką nuveikti. Nusiprausiau, užkandau vaisių, atsigėriau vandens, pasidariau gėrimų bėgimui bei iki tol kol nueisiu, reikėjo atstatyti skysčių pusiausvyrą, kurią praradau sėdėdamas tualete.
6:50 patraukiau iš viešbučio į starto vietą ir stebėjausi eidamas, kaip broliai latviai išmoko organizuoti sportinį renginį ir koks nuostabus oras manęs laukė.
Startavom 8:30:


Dalyvių buvo tikrai nemažai, pasirodo susidomėjimas buvo didelis. Reikėjo įveikti 1/2 maratono trasą, kuri driekėsi Rygos tiltais ir senamiesčiu. Rygos centre buvo uždarytas eismas visą dieną ir žmonės dėl to nedarė jokių problemų, dėl to reikia padėkoti Rygos valdžiai, bei organizatoriams.
Pradėjus bėgti jaučiausi tikrai puikiai, nebuvo jokių problemų, kurias turėjau Druskininkuose, todėl tikslą tilpti į 2:10:00 maniau galiu įgyvendinti. Tačiau bėgant vis toliau savijauta neblogėjo ir pastebėjau įveikęs apie 10 km, kad yra galimybė tilpti į 2:00:00. Tačiau manau čia truputį prasilenkė kūno pasiruošimas su smegenų pasiruošimu. Viskas vyko sklandžiai iki 17 km. bėgant aštuonioliktą kilometrą, buvo nerealiai karšta, nebuvo jokio pavėsio, saulė spigino pilnu tempu, nuo kelio dangos jautėsi tikrai stiprus karštis, pradėjo traukti dešinės kojos pėdą. Niekada to nebuvo - manau buvo per mažai skysčių, bet jau tuo metu nieko pakeisti nesinorėjo, bei galimybių nelabai buvo, todėl bėgimo tempą sumažinau apie 1 min. per kilometrą, vien tik tam kad pasiekčiau finišą bėgant :) Taip ir atsitiko per paskutinius 3 km. aš praradau apie 3-4 minutes, tačiau galutiniu rezultatu tikrai labai patenkintas - 2:02:01. minimalus planas įvykdytas, sekantis žingsnis aišku yra mažiau nei 2 valandos, bet ta palikime sekančiam 1/2 maratonui.
Dabar pažadėjau sau nuosekliai ir pastoviai  treniruotis ir po truputi ruošti kūną sekantiems startams. Reikia mesti svorį, kaip minimum reikia dar atsikratyti 10 kg., kad būtų lengviau ir gyventi ir bėgioti.



Mano rezultatas:
Atstumas - 21,097 km
Laikas - 2:02:01


http://www.adidas.com/com/micoach/WorkoutDetails.aspx?WID=38a3bf91-8ee4-4282-9cbc-4d955ffa78b6

Finišuoju:
Nuotaikos trasoje:

17 May 2011

Druskininkų pusmaratonis įveiktas

Vieną nuostabią pavasario dieną, Druskininkuose vyko pusmaratonio bėgimas. Jau seniai buvau bėgęs varžybose, bet šį sezoną reikėjo nuo kažko pradėti.
Pasiruošimas šioms varžyboms nebuvo nuoseklus, todėl tikėtis gero rezultato buvo sunku. Tikslas buvo pabaigti ir bent jau truputį pagerinti savo pusmaratonio rezultatą, kurį turėjau nuo Viniaus pusmaratonio 2008 metais.
Minimalų tikslą pasiekiau, galutinis rezultatas buvo nedaug geresnis, bet organizmas jautė, kad pasiruošimo trūko.
Nežiūrint į bendrą pasiruošimą, Druskininkų pusmaratonis driekėsi tikrai nuostabiu Druskininkų šilu, oras buvo puikus.
Trasa:

Druskininkų valdžia nebuvo labai svetinga pusmaratonio bėgikams ir neleido bėgti nors ir mažą trasos atkarpą, bet miesto gatvėmis. Visa informacija kodėl buvo taip yra čia.

Mano rezultatas:
Atstumas - 21,097 km
Laikas - 2:13:41
http://www.adidas.com/com/micoach/WorkoutDetails.aspx?WID=448b4e03-fd2f-41cd-a28a-4126b55638ff

Aišku kaip visada įveikus pusmaratonį yra įteikiami atminimo diplomas ir medalis:


Tačiau guodžia tai, kad po bėgimo organizmas greitai atsistatė ir dega noru bėgti daugiau. Šiuo metu intensyviai ruošiuosi Rygos pusmaratoniui, kuris įvyks 2001-05-22 dieną. Labai turiu vilties vėl gerinti laiką, dabar tikslas yra tilpti į 2:10:00. Žiūrėsim kaip seksis. Laukite tęsinio :)
Gerų jums ateinančių startų:

Čia jei kam įdomu - video apžvalga: